LEPŠI NOS BEZ OPERACIJE

Korekcija nosa

Neoperativna (nehirurška) korekcija nosa

Neoperativna korekcija nosa

Lepši nos bez operacije

Dr Saša Mišeljić se poslednjih 15 godina intenzivno bavi operativnim procedurama, ali jednako tako i sa posebnim nadahnućem i procedurama koje nisu invazivne a doprinose lepšem i boljem izgledu. Jedna od takvih procedura jeste neoperativna (nehirurška) korekcija nosa.

Postavlja se realno pitanje, da li je to moguće?

Do pre nekoliko godina rinoplastika (operacija) je bila jedini izbor za pacijente koji su želeli da promene izgled svoga nosa. Svedoci smo koliko nove tehnologije napreduju, koliko se usavršavaju materijali koji se koriste za razne korekcije, a sve sa jednim ciljem - da se za što kraće vreme i bez oporavka može zaista uraditi nešto konkretno, nešto što može zameniti tradicionalnu hirurgiju.

Novi nos za 10 minuta

Injektovanjem filera na bazi hijaluronske kiseline velike gustine u tačno određena mesta na nosu, moguće je ispraviti kukasti nos, korigovati neravnine (ostale nakon operacije), ili podići vrh nosa. Procedura traje 10 minuta, bezbolna je i rezultati su zaista impresivni. Dobro poznavanje anatomije nosa kao i iskustvo u izvođenju čine ovu proceduru vrlo elegantnom. Posebna tehnika aplikovanja uz upotrebu tupe igle obezbeđuje da bez modrica i otoka možete nastaviti svoje svakodnevne obaveze odmah nakon intervencije.

Zato je ovo idealna procedura za sve koji žele lepši nos, a nisu spremni za klasičnu operaciju ili ne mogu sebi da priušte vreme od nekoliko nedelja ponekad i nekoliko meseci koliko je potrebno za oporavak posle operacije. Rezultati koju traju dve godine su toliko dobri da se ova metoda može smatrati dobrom alternativom klasične rinoplastike uzimajući u obzir da je operacija nosa jedna od najtežih operacija u estetskoj hirurgiji, posebno ako govorimo o uspešnosti operacije i zadovoljstvu pacijenta.

Vrh nosa

Podizanje vrha nosa je visoko na listi želja kada je u pitanju izgled nosa. Minimalnim podizanjem vrha nosa se postiže da on izgleda vizuelno tanji nego što jeste, čime kompletno lice izgleda mlađe.

Grba na nosu

Filerima se može “ukloniti" grba na nosu (kukast nos), ali naravno ne fizički, već se aplikovanjem filera iznad i ispod nje postiže pravilnija linija nosa, pa izbočina postaje mnogo manje vidljiva, ili čak potpuno nestaje.

Postoji i veliki broj pacijenata nezodovoljnih izgledom svoga nosa nakon operacije. U tom slučaju bi ovakav način korekcije i popunjavanje neravnina bio pravi izbor, jer treba imati na umu da svaka sledeća operacija na već operisanom nosu nosi sa sobom veči riizik.