INOVATIVNE METODE I LASERI

Forma® i Forma Plus®

Neoperativni lifting

za zategnutu kožu lica i tela

FORMA®

Neoperativni lifting za manje bora i zategnutu kožu

Najsavremenija tehnologija za zatezanje kože koja koristi radiofrekvenciju u cilju zatezanja i konturiranja lica i tela.

ŠTA JE FORMA?

FORMA je sjajan izbor za zatezanje kože i kao takva, jedina je alternativa hirurškom liftingu. Lokalizovano, strogo dozirano, zagrevanje tkiva uzrokuje remodeliranje postojećih kolagenih vlakana, istovremeno ubrzavajući sintezu istih, čime se postižu dugoročni i ubedljivi rezultati u zatezanju kože. Specijalna tehnologija po kojoj se Forma razlikuje od drugih uredjaja omogućava produženo izlaganje toploti, a ugradjeni bezbednosni mehanizmi omogućavaju produženo dubinsko dejstvo i efikasnost bez bojazni od povredjivanja površine kože.

DA LI JE FORMA ZA MENE?

Fractora Forma je pogodna za sve tipove kože, posebno za osobe koje žele da na neinvazivan način poprave kvalitet svoje kože uz očuvanje prirodnog izgleda. Koža postaje glatka, boljeg tonusa i sa manje bora.

ŠTA SVE TRETIRA FORMA?

Forma zateže kožu i istovremeno popravlja njen kvalitet. Bore postaju pliće i manje vidljive zahvaljujući prirodnom popunjavanju novim kolagenom.

Lice i vrat

Forma deluje ne samo na kožu lica, nego i na opuštenu kožu u nivou donje vilice i vrata, koju je najteže tretirati. Formom se tretira zona čela, bore oko očiju, gornji i donji kapci, nazolabijalne bore, obrazi, zona oka usana...
Na ovaj način postižemo konturiranje i zatezanje kože, sa mnogo manje vidljivim finim linijama i borama.

Telo

Zahvaljujući specijalno dizajniranom nastavku Forma Plus, može da se tretira i telo. Frakcionim dejstvom talasa zateže se opuštena koža ruku, stomaka, unutrašnje strane butina, kao i dela iznad kolena.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO ?

Preporučuje se serija od 4-8 tretmana, jednom nedeljno. Kod pacijenata sa blago opuštenom kožom, može se postići poboljšanje i sa manje tretmana i uz duži period izmedju dva tretmana. Ipak, pristup svakom pacijentu je individualan, pa je samim tim procena lekara neophodna.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Sam tretman je vrlo komforan i ne zahteva nikave posebne pripreme. Tokom tretmana, oseća se samo lagano, prijatno zagrevanje. Nakon tretmana postoji blago crvenilo i osećaj toplote na koži, koji mogu trajati do sat vremena. Period oporavka ne postoji. Pacijenti se mogu odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima.

DA LI SE MOŽE KOMBINOVATI SA DRUGIM PROCEDURAMA?

Apsolutno da. Kompatibilna je sa nizom aparaturnih i injekcionih anti - age procedura (fileri, botox, PRP, mezoterapija).

KOJE SU PREDNOSTI FORME?

komforna je i bezbedna procedura, nema perioda opravka
pogodna je za sve tipove kože, čak i jako osetljivu
može se koristiti na svim delovima tela: lice, vrat, zadnjica, noge…
konturira i reoblikuje kako lice, tako i telo
pored toga što zateže kožu, doprinosi i smanjenju obima tretirane regije

FORMA PLUS®

Sigurna i bezbolna nehirurška opcija za remodeliranje tela i zatezanje opuštene kože

Nakon svakog tretmana pacijenti primećuju smanjenje nabora na koži i lepše i ravnomernije konture tela.

FORMA PLUS koristi frakcionu radiofrekventnu energiju za stimulaciju proizvodnje novog kolagena u cilju remodelovanja određenih regija na telu. Posle Fractora PLUS tretmana vaše telo izgledaće mlađe, vitkije i imaće bolji tonus.
Najčešće regije koje se tretiraju su stomak, ruke (donji deo nadlaktice), unutrašnja i spoljna strana kukova, butine, kolena, odnosno bilo koja druga regija na telu na kojoj se pojave neželjene masne naslage i opuštena koža.

Kome se preporučuje?

PLUS se preporučuje osobama koje žele da na neinvazivan način otklone višak masti sa pojedinih regija tela, da poprave teksturu kože i njen tonus zatezanjem opuštene kože. Fractora PLUS je bezbedan tretman i može se koristiti na svim tipovima kože.

Da li je tretman bolan i kada će se videti rezultati?

Tokom tretmana većina pacijenata će osetiti blago zagrevanje kože i osećaj da ona postaje zategnutija i čvršća. Nakon svakog tretmana pacijenti primećuju smanjenje nabora na koži i lepše i ravnomernije konture tela.

Kako funkcioniše PLUS?

PLUS je nastao i na osnovu razvoja i kliničkog uspeha A.C.E. tehnologije koja omogućava da radiofrekventni talasi prodru duboko u unutrašnjost kože kako bi se osigurao željeni efekat i postigao očekivani rezultat.

Koje se regije tela tretiraju?

Fractora PLUS može da se koristi na svim delovima tela na kojima se želi postići smanjenje masnih naslaga ili zatezanje kože u slučajevima kada je došlo do njenog opuštanja zbog naglog gubljenja težine ili procesa starenja. Najčešće oblasti koje se tretiraju su stomak, ruke, butine, leđa i kolena.

Oduševljeni smo rezultatima koje postižemo sa fleksibilnom PLUS platformom. Srećni smo što pacijentima možemo da ponudimo siguran, komforan i efikasan tretman za zatezanje kože na različitim regijama tela, među kojima su i ruke, butine, kolena, stomak, pojas..., takoreći svaki deo tela koji pacijent poželi.

Dr Biljana Đurđević, spec dermatolg